Klik om in uw agenda te zettenUITVERKOCHT!!: Nieuwjaarsconcert: "Vier de vrijheid!"

12 Januari 2020  (bericht gewijzigd op 03-01-2020 om 09:38h)

Het is 75 jaar na het einde van de tweede wereldoorlog. De Berlijnse muur viel 20 jaar geleden. Sindsdien heerst er vrede in de westerse wereld. Dat geldt helaas niet voor de hele wereld. Alle reden voor Harmonie Concordia om die vrijheid te koesteren en te vieren.

Het nieuwjaarsconcert 2020 van Koninklijk erkende Harmonie Concordia Margraten i.s.m. Harmonie St. Rosa Sibbe staat daarom in het teken van “Vier de vrijheid!”.
Op zondag 12 januari neemt het orkest o.l.v. dirigent Jos Dobbelstein, ondersteund door een combo, het publiek mee op een reis naar de vrijheid. Op het programma staan werken uit Band of Brothers, Schindler’s list en Yentl. Er wordt aandacht besteed aan Anne Frank en aan de muziek die door de ‘Army Bands’ werd gespeeld ter vermaak van de soldaten. Uiteraard is er ook ruimte voor een vrolijke noot. Dit alles wordt ondersteund met passende filmbeelden, verzorgd door Ron Janssen.

Als solisten heeft de harmonie enkele grootheden weten te contracteren, die garant staan voor kwaliteit: Enzo Kok (viool), Imke Heitzer, Fenna Ograjensek en onze ‘eigen’ Erik Moonen (zang).

Enzo Kok is de jongste van alle solisten. Hij speelt al viool vanaf Enzozijn zesde verjaardag. Daarna wilde hij alleen nog maar viool spelen, optreden en elke dag beter worden. Na drie jaar studeren aan de Sweelinck Academie, Jong Talentklas van het Conservatorium in Amsterdam is hij nu begonnen met de bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Vorig jaar was hij finalist van het Nederlands Vioolconcours Davina van Wely. Dit jaar heeft hij de eerste prijs gewonnen in de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Het grote publiek kent hem van zijn optredens met André Rieu.

ImkeImke Heitzer startte op jonge leeftijd haar muzikale opleiding aan de muziekschool te ‘s Gravenvoeren. Hier volgde ze klassieke zang, piano en saxofoon. Later werd ze toegelaten op de jazz afdeling van het Conservatorium te Maastricht. Haar voorliefde voor theater uitte zich in een studie aan de MusicAllFactory te Tilburg. Op dit moment studeert zij weer aan het conservatorium te Maastricht en hoopt ze in juni haar papiertje voor docent muziek te bemachtigen.
Imke treed intussen op in binnen- en buitenland met verschillende bands. Ze maakt o.a. deel uit van het orkest van Mirusia Louwerse en Maurice Hermans. Daarnaast geeft Imke zangles bij Kumulus te Maastricht en aan het Kunsthumaniora te Hasselt.

Fenna Ograjensek is voor Concordia Margraten geen onbekende. Al in 2002 trad ze samen met onze vereniging op als soliste tijdens de Promsnight. Sindsdien heeft haar carrière een grote vlucht genomen. Ze studeerde eerst klassieke zang en opera aan het Maastrichts’ Conservatorium en vervolgde haar Fenna en Erikstudie aan The Juilliard School in New York. Haar concerten brachten haar naar grote concertzalen over de hele wereld; Van Carnegie Hall in New York tot het Concertgebouw in Amsterdam. Haar repertoire omvat vele grote werken zoals het Requiem van Verdi/Brahms/Dvorak en Mozart, de 9e Symfonie van Beethoven, 2e Symphonie van Mahler, A Sea Symphony van Vaugh Williams en vele anderen. Fenna staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek.

Erik Moonen is al van jongs af aan met muziek bezig, als slagwerker bij onze eigen harmonie en als zanger bij de Lentebloempjes. Tijdens zijn opleiding aan het Conservatorium van Maastricht begint hij in bands te zingen. Dit bevalt zo goed dat hij besluit om hiervan zijn beroep te maken.
Tegenwoordig geeft hij doordeweeks popworkshops en bandcoaching. In de weekenden is hij op het podium te vinden. Hij speelt in bands zoals Three O’ Four, Funky D, Aubelband en nog vele andere. Ook is hij een veelgevraagd solist bij harmonie- en fanfareorkesten. Daarnaast blijft hij zijn vereniging trouw en is hij nog regelmatig als ondersteuning te vinden bij de slagwerksectie.

Dit unieke concert van een prachtig orkest met geweldige solisten vindt plaats om zondag 12 januari in Gemeenschapshuis Oos Heim, Clermontstraat 10 in Margraten en begint om 15.00 uur.

UITVERKOCHT!

Helaas zijn er voor dit unieke concert geen kaarten meer te verkrijgen! Het is een eer voor onze vereniging om (voor de derde keer op rij!) voor een uitverkocht huis te mogen concerteren!
Voor wie dit concert helaas moet missen, maar er bij de volgende editie in 2021 zeker bij wil zijn; houd deze website in de gaten voor meer informatie.


Er zijn 0 reacties op dit bericht.

De laatste 10 nieuwsberichten


13-03-2020CORONAVIRUS - ALLE ACTIVITEITEN TOT NADER ORDER AFGELAST!
20-01-2020Terugblik Vier de vrijheid - Succesvol nieuwjaarsconcert!
16-12-2019Uitmuntend D-examen
09-05-2019Uitstekende optredens Solistenconcours Hulsberg
19-03-2019Voorspeeldag / Open podium
02-11-2018Harmonie concordia zet 6 jubilarissen in het zonnetje
27-02-2018Drumbandfestival Federatie LZW 24 maart 2018
16-01-2018Verrassend nieuwjaarsconcert Concordia meets Stenzel & Kivits
18-06-2017Trio-concert
31-05-2017JON zoekt gastgezinnen 

© Copyright 2006-2020 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.008sec. Privacy verklaring.