Nabericht Mars & Showfestival

Geplaatst door Basil van Voorden op 04-09-2012 om 10:59h

Ons kenmerk: Nabericht Mars- en Showwedstrijden 2012-2.

Reijmerstok, 3 september 2012. Persbericht voor week 36

Fanfare St. Blasius verrassend winnaar in Reijmerstok
Op Mars- en Showwedstrijden Muziekfederatie Limburg Zuid West

Fanfare St. Blasius uit Cadier en Keer heeft op 2 september jl. de jaarlijkse Mars- en Showwedstrijden van de Muziekfederatie Limburg Zuid West succesvol naar zich toegetrokken.
Dit muziekgezelschap, onder leiding van gast-instructeur Cyril Bollen, tambour-maître Ralph van Sint Fiet en dirigent Ben Essers, behaalde voor de optocht door Reijmerstok én de showpresentatie op het BMR-terrein aan de Reijmerstokkerdorpsstraat nr. 165 de hoogste score.
St. Blasius bracht een muzikaal en visueel verrassende en zeer goed verzorgde show. Het korps ontving onder veel applaus uit handen van federatievoorzitter Jef Jacobs de wisselbeker, beschikbaar gesteld door de Gemeente Eijsden-Margraten.

Verheugend was te constateren, dat ook de overige korpsen, afkomstig uit Reijmerstok, Banholt, Eckelrade, Sint Geertruid, Mheer, Bemelen / Margraten en Noorbeek / ’s-Gravenvoeren zich optimaal en verantwoord wisten te presenteren in optocht en showwedstrijden. Er was opnieuw vooruitgang te bespeuren. "De korpsen nemen deze activiteit bijzonder hoog en serieus op, bereiden zich terdege voor en het resultaat mag er zijn", aldus een meer dan tevreden federatievoorzitter Jef Jacobs.
Alle muziekverenigingen kregen na afloop een positief, kritisch rapport, waaruit ze in stimulerende zin lering kunnen trekkken naar de toekomst toe.

Het voorbeeld van de harmoniecombinatie Noorbeek / 's-Gravenvoeren vond ook in 2012 navolging bij de harmonieën uit Bemelen en Margraten, die opnieuw gezamenlijk meededen aan optocht en show.

Bondsjurylid Ruud Böhmer sprak van een uniek evenement, niet alleen omdat er nergens ter wereld (traditionele) Harmonie- en Fanfare-orkesten zich op deze manier in mars en show aan een groot publiek presenteren, maar ook omdat er zoveel jeugdige muzikanten aan dit soort activiteiten hun enthousiaste bijdrage leveren. “Ik hoop, dat dit bijzondere evenement lang in stand zal blijven”, aldus een aangenaam verrast jurylid.

Tot de genodigden behoorden onder meer pastoor René Graat van het cluster Terlinden, loco-burgemeester Jan Bormans van de gemeente Gulpen-Wittem, loco-burgemeester Jos Custers en de wethouders Jo Bisscheroux en Armand Opreij van de gemeente Eijsden-Margraten en een delegatie van de Gulpener Bierbrouwerij.
Bericht van verhindering was ontvangen van het bestuur van de Limburgse Bond vanTamboerkorpsen (LBT) en Huub Broers, burgemeester van de gemeente Voeren.

Gastvereniging Fanfare St. Franciscus zorgde voor een nagenoeg perfecte organisatie en kan terugzien op een succesvol verlopen evenement op een sfeervolle locatie, de sportaccommodatie van BMR.
Er was grote belangstelling voor deze federatie-activiteit, die voor de 37e keer, onder zeer gunstige weersomstandigheden, werd gehouden.

In 2013 is het Drumbandfestival op 7 april in Bemelen, de Concertwedstrijd op 11 en 12 mei te Eckelrade en de Mars- en Showwedstrijden op 1 september in ‘s-Gravenvoeren.

Muzikale groet,
Jef Jacobs, voorzitter.

Het juryrapport is te downloaden op het ledengedeelte van deze site.


Er zijn 0 reacties op dit bericht.

De laatste 10 nieuwsberichten


13-03-2020CORONAVIRUS - ALLE ACTIVITEITEN TOT NADER ORDER AFGELAST!
20-01-2020Terugblik Vier de vrijheid - Succesvol nieuwjaarsconcert!
16-12-2019Uitmuntend D-examen
09-05-2019Uitstekende optredens Solistenconcours Hulsberg
19-03-2019Voorspeeldag / Open podium
02-11-2018Harmonie concordia zet 6 jubilarissen in het zonnetje
27-02-2018Drumbandfestival Federatie LZW 24 maart 2018
16-01-2018Verrassend nieuwjaarsconcert Concordia meets Stenzel & Kivits
18-06-2017Trio-concert
31-05-2017JON zoekt gastgezinnen 

© Copyright 2006-2020 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.008sec. Privacy verklaring.