Harmonie Concordia Margraten
Inloggen

Vier toptalenten stellen zich voor!

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 27-11-2012 om 09:01h  (bericht gewijzigd op 04-12-2012 om 08:59h)

Op 15 december organiseert Harmonie Concordia in het kader van haar 160-jarig jubileum het concert Margraten heeft talent.
Vier van de ruim dertig toptalenten stellen zich voor.

Mijn naam is Eric Dumont. Ik neem deel aan Margraten heeft talent met Basic Blue revival band. Ik ben geboren op 22 augustus 1966 in Margraten.
Vanaf mijn 14e wist ik dat popmuziek meer was dan alleen maar luisteren en concerten bezoeken van lokale, nationale en internationale helden. Ik nam de basgitaar ter hand, en was al snel met lokale jongens bezig popmuziek te maken in bandvorm.
In tegenstelling tot andere wellicht bevlogen muzikanten, doorliep ik niet het traject van muziekscholen e.d. Ik werkte voornamelijk autodidactisch, en ging bij verschillende gerenommeerde popmuzikanten in de leer. Daarbij lag mijn passie vooral bij songwriting. Mijn instrument stelde ik ten dienst van het schrijven van nummers. Vandaar dat ik ook nooit de ambitie heb gehad een muzikale virtuoos te worden. Het band gebeuren, samen als een team tot muzikale uitspattingen komen, was en is nog steeds mijn ding.
Naast mijn HBO-studie in mijn jeugdjaren en later mijn universitaire opleiding en werk als gedragswetenschapper ben ik altijd pop/rock muziek blijven maken. Na een periode van eigen werk (Diver Down & French Masquerade, werd dit opgevolgd in de jaren tachtig en negentig in coverband Basic Blue. Eric DumontMet deze band waarin de vaste bandkern bestond uit drummer en boezemvriend Gaston Ackermans, werden diverse cafe’s maar ook kleine en grote gerenommeerde zalen plat gespeeld (Noorderlicht, Tilburg; Tivoli, Utrecht en PSV stadion, Eindhoven). Basic Blue ontpopte zich als een goede live pop-rock act, waarbij optredens altijd uitmondden in een feestje. Noodgedwongen verlag ik hierbij mijn positie in de band van bassist naar zanger. Ons werkterrein besloeg Nederland maar ook werden grote optredens gedaan in Duitsland en België. Ook promsconcerten en duo-acts met Jan Ackerman en de Kast werden gedaan.
Eind jaren negentig begon het verlangen naar het schrijven en uitvoeren van eigen nummers weer meer en meer op te komen. Na diverse experimenten met allerlei muzikanten, kwamen we uiteindelijk tot een 4 mans bandformatie en na een tijd schrijven en repeteren gingen we de studio in voor het opnemen van een 5 tal tracks. De demo was nog niet eens officieel gereleased toen een van onze kennissen de DEMO instuurde voor de band contest “NU of NOOIT“ van Stichting Popmuziek Limburg i.s.m. PINKPOP. Tot onze grote verrassing werd de Demo uit meer dan 100 uitzendingen uitgekozen om mee te doen aan de voorronde. Onder de naam Salto del Muerto, werd ons eerste optreden gedaan tijdens de voorronde. Wederom tot onze verrassing wonnen we deze voorronde wat een plek in de finale opleverde en ons mogelijk het ticket zou verschaffen om PINKPOP te openen dat jaar. Uiteindelijk werden we 2e en ontvingen we de zilveren roos, prijs voor meest talentvolle band van Limburg. Dat voelde wel als erkenning voor ons werk.
Een nieuw circuit werd verkend. Het kleine clubcircuit, zalen in Nederland en Belgie en festivals met gerenommeerde bands. Een super ervaring!
Na 3 jaar viel de band door omstandigheden uit elkaar. Drukte rondom werk en prive-situaties van de diverse muzikanten stond een professionelere doorstart in de weg. Maar bloed kruipt waar het niet kan en de liefde voor pop/rockmuziek bracht me per toeval weer op andere terreinen van muziek. Naast het oprichten van een nieuwe electro-band in wording, en wat zijdelingse projecten als gastmuzikant en spelen met oude Basic Blue gelegenheidsformaties, vond ik een nieuwe passie. Sinds 5 jaar mag ik me met trots voorzitter van stichting BOKPOP noemen. Inmiddels uitgegroeid tot een professioneel 2 daags popfestival met 2500 bezoekers met een geheel eigen smoel in mijn huidige woonplaats Valkenburg aan de Geul. Daarnaast beheren we sinds kort een muziekcollectief, waarin we (jonge) talentvolle bands faciliteiten bieden popmuziek te gaan bedrijven in een band en organiseren we een Busker-festival voor straatmuzikanten, wiens ongekende talenten anders slechts op straat blijven liggen of onbemerkt blijven.
De uitnodiging voor Margraten heeft talent was enigszins onverwacht... Ik als talent? Enigszins pijnlijk om te constateren dat ik de talentstatus gepasseerd ben... ha ha. Ik ben muziek liefhebber en vind het super OK dat ik mijn bijdrage mag geven tussen al dat talent dat Margraten rijk is. Dat heb ik gedurende de repetities al mogen ervaren. Leuk dat zoveel Margratenaren die met actief muziek maken bezig zijn, in alle diversiteit, zich in zo een geweldig initiatief samen vinden. Ik wil daarom graag Uw nieuwsgierigheid prikkelen en u uitnodigen, en natuurlijk achteraf lekker na babbelen onder het genot van een pilske of glas wijn.
Basic Blue rveival band bestaat uit Gaston Ackermans; Drums, Nolly Dragstra; Toetsen, Jörgen Koenen; Gitaar, Peter Bekkers; Bas, Eric Dumont; Zang.

David VonckenDavid Voncken (1997) kan ondanks zijn jonge carrière al terugkijken op een flink aantal optredens in zowel Nederland als België, o.a. tijdens de Pianodriedaagse in De Doelen in Rotterdam en de Virenze Concerten in Rijckholt. Hij werkte samen met het Aristo Strijkkwartet in een uitvoering van het Pianoconcert in D van Haydn en kinderboekenschrijver Jacques Vriens in de voorstelling ‘Sprookjes en zo’. Recentelijk won hij de Auditie Jong Talent (België), waardoor hij in februari 2013 zijn debuut met orkest zal maken met het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek o.l.v. Dirk De Caluwe in het Pianoconcert KV 488 van Mozart. Verder zal hij eveneens solistisch optreden met Harmonie Concordia Margraten o.l.v. Jos Dobbelstein.
David Voncken begon zijn opleiding op tienjarige leeftijd bij Peter Caelen, aanvankelijk uitsluitend privé, later eveneens aan de Academie Voeren-Riemst. Hij nam deel aan masterclasses van Rudolf Jansen (in het kader van het Prinses Christina Concours) en Menahem Pressler.

Danique BelleflameIk ben Danique Belleflamme en woon sinds mijn geboorte in Margraten. Ik ben 15 jaar oud. Mijn vader is Roger Belleflamme en mijn moeder is Marjos van Laar, beiden ook uit Margraten.
Toen ik las dat men talenten zocht om samen met de harmonie van Margraten iets te doen, dacht ik meteen: dit lijkt me een top idee! Ik ken het orkest omdat ik daar een muziekopleiding heb gevolgd en een aantal jaren ook met heel veel plezier trompet heb gespeeld. Deze kans liet ik natuurlijk niet schieten!
Na enige gesprekken heb ik een nummer uitgekozen dat ik graag wil laten horen. Inmiddels heb ik al een keer gerepeteerd samen met de harmonie, super hoe dat klinkt! Ik heb die avond ontzettend genoten en zal dat ongetwijfeld ook nog doen bij de volgende repetities en vooral tijdens het concert op zaterdag 15 december aanstaande! Ik heb er heel veel zin in! Het lijkt me heerlijk om voor een volle zaal voor jullie allemaal te kunnen zingen.
Via het cabaret van het Sophianum heb ik al wat ervaring op kunnen doen. Ik ben me uiteraard goed aan het voorbereiden en hoop dan ook dat jullie allemaal een kaartje zullen kopen en dat we er samen een onvergetelijke avond van maken.
Tot ziens op zaterdag 15 december!

Amber HuijnenMijn naam is Amber Huijnen. Ik ben 16 jaar en woon in Margraten. Mijn ouders heten Toussaint Huijnen en Nicole Voncken.
Momenteel studeer ik aan de opleiding ‘popmuzikant’ op het Arcus in Heerlen.
Ik zing al een hele tijd. Het begon allemaal op de basisschool toen ik ging zingen bij een kinderkoortje. Op het Sophianum heb ik 2 keer meegedaan aan het 'cabaret'.
Op mijn 14e jaar begon ik met zangles. Het enige wat ik wilde was na de middelbare school een vervolgopleiding gaan doen met muziek.
Toen iemand van de harmonie aan mij vroeg of ik wilde deelnemen aan het concert, zei ik meteen; ‘Ja!’
Ik doe mee aan Margraten heeft talent, omdat zingen en bezig zijn met muziek, mijn grootste passies zijn. Door middel van dit concert, kan ik doen wat ik leuk vind en daarnaast natuurlijk ook veel ervaring op doen.
Het enige wat ik wist dat ging gebeuren was dat ik mocht zingen, maar wat precies, dat wist ik niet.
Zondag 25 november heb ik met de harmonie al een nummer meegezongen in de kerk, genaamd Gabriella's song, uit de film ‘As it is in heaven’. Op 15 december zing ik dit nummer ook. In dit concert zing ik daarnaast ook nog andere nummers met verschillende mensen zoals ‘One’ van U2 en Mary J. Blige, en ‘Ease on down the road’ en ‘Brand new day’ van The Wizz.
Het nummer dat ik zelf heb gekozen is ‘Gabriella's song.’ De orginele versie is in het Zweeds. Ik kon kiezen of ik het in het Engels of in het Zweeds wilde zingen en ik koos voor de Zweedse versie. Dit was voor mij een extra uitdaging.
We zijn volop aan het repeteren, en ook daar leer ik veel van, zoals samenwerken, dingen die goed gaan, maar ook dingen die fout kunnen gaan. Ik heb er enorm veel zin in!

Margraten heeft talent vindt plaats in het voormalig afbouwcentrum Jan Opreij aan de Holstraat in Margraten. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Er zijn enkele zitplaatsen, maar die kunnen niet gereserveerd worden.
Kaarten kosten in de voorverkoop € 12,50 en zijn te verkrijgen via Multimade Afbouwcentrum Jan Opreij, CE Schoenmode en Plus Kleijnen of online te reserveren door hier te klikken.
Aan de avondkassa kosten kaarten € 15,00.

Meer informatie over dit concert kunt u hier lezen.


Er zijn 0 reacties op dit bericht.

De laatste 10 nieuwsberichten


16-12-2023Nieuwjaarsconcert 2024: Shaffy & Brass
09-11-2022jubilarissenfeest 2022
30-10-2022Open podium 6 november slagwerkgroep harmonie Concordia
24-10-2022Herstkienen steunfonds harmonie
26-09-2022Harmonie Concordia 170 jaar: concert 14 oktober as
07-09-2022Overlijden Ger de Geus
07-09-2022jubileumweekend 14 en 15 oktober
02-07-2022We kijken terug op een mooie processie en geslaagd Kirmesweekend
12-02-2021En noe de hennekes, de loch in!
02-01-2021Alternatief Nieuwjaarsconcert 2021Bouwcenter Jan Opreij

Eijkerbouw

Rabobank

HabetsRoyen

Autoschade Heuvelland BV

Patisserie Peter Lemmens

Souren Montage

© Copyright 2006-2024 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.016sec. Privacy verklaring.