Harmonie Concordia Margraten
Inloggen

We'll meet again

Geplaatst door Suzanne Maijer op 06-10-2014 om 18:35h  (bericht gewijzigd op 07-10-2014 om 19:25h)

Bevrijding MargratenHet is 70 jaar geleden dat Zuid Limburg bevrijd werd van de Duitse onderdrukkers. Stukje voor stukje werd Limburg en later de rest van Nederland bevrijd. Hierbij gaven velen het ultieme offer, hun leven..., voor onze vrijheid.

Op 13 september 1944 werd Margraten bevrijd.
In oktober kwam kapitein Shomon, toenmalig commandant van de 611th Graves Registration Company, naar het gemeentehuis van Margraten. Hij zocht een plaats voor een begraafplaats voor de gesneuvelde militairen.
Hij kreeg een stuk grond ter grootte van 30 hectare, gelegen langs de Rijksweg tussen Cadier en Keer en Margraten, waar op 10 november van 1944 de aanleg begon van de Amerikaanse begraafplaats.

Margraten heeft sinds de aanleg van de begraafplaats een bijzondere band met deze begraafplaats. Dat uit zich onder andere in de naam van de Basisschool Maurice Rose en natuurlijk ook de Shomonstraat, vernoemd naar de grondlegger van het Amerikaanse kerkhof.

Harmonie Concordia wil dit herdenken met een bijzonder concert en wel op zaterdag 8 november in het voormalige afbouwcentrum van Jan Opreij B.V., gelegen aan de Holstraat in Margraten.

Het wereldberoemde lied van Vera Lynn

Het concert "We’ll Meet Again", verwijzend naar het wereldberoemde lied van Vera Lynn, op zaterdag 8 november zal in het verlengde liggen van ons concert van december 2012, "Margraten heeft Talent", waarbij ook de lichte kant van de muziek wordt benadrukt.
Aan het begin van het concert staat de herdenking van de tweede wereldoorlog, de bevrijding en het 70 jarig bestaan van de Amerikaanse begraafplaats centraal. Het concert zal gaandeweg over gaan in het vieren van de vrijheid die we tot op vandaag hebben. Hierbij zal de muziek een vrolijker en een lichter karakter aannemen.

Special guests

Ack van Rooyen“Margraten hééft talent” was de titel van ons vorige concert in 2012. Tijdens dit concert konden verschillende muzikale Margratense talenten laten zien wat ze in huis hebben.
Een andere vorm van muzikaal talent in Margraten vormt de firma van Laar trumpets & flugelhorns. Instrumenten van deze firma worden wereldwijd door toptalenten gebruikt. Het is ons gelukt om een aantal van deze toptalenten naar Margraten te halen….

Ack van Rooyen is geboren op Nieuwjaarsdag van 1930. Na de tweede wereldoorlog, in 1946 reisde hij met zijn broer Jerry af naar Indonesië met de Tom van der Stap Bigband waar zij voor het eerst de muziekstijl hoorden die hun leven zou beïnvloeden: bebop. In 1949 studeerde Ack van Rooyen "cum laude" af aan het Koninklijke Conservatorium van Den Haag.

Ack van Rooyen speelde met talloze grootheden waaronder: Miles Davis (Montreux festival), Lee Konitz, Dizzy Gillespie, Steve Gadd, Gil Evans, Kenny Clarke, Nils Henning en Orsted Petersen.

Nanouck BrassersNanouck Brassers speelt eveneens op een flugelhorn van de firma van Laar trumpets en flugelhorns.

Nanouck Brassers speelt onder andere bij the Hague Jazz Project, The west Coast Big Band, het Bernhard Berkhout Swing Orchestra en de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Het Combo van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
De musici van de Marinierskapel der Koninklijke Marine treden regelmatig op in afzonderlijke ensembles. Het combo is één van deze ensembles en bestaat uit een pianist, bassist, drummer en een saxofonist. Zij laten een stijlvolle easy-listening muziek horen en ondersteunen ons eigen harmonie orkest tijdens dit concert.

Met Mezzosopraan Lien Haegeman trad Harmonie Concordia al eerder op.
Haar operadebuut zong ze in de Zomeropera van Alden Biesen Marcellina (Le Nozze di Figaro, Mozart) en bij Opera Zuid La Messaggiera (Orfeo, Monteverdi). Ze werkte samen met befaamde dirigenten als o.a. Sir William Christie, Herve Nicquet en Jaap van Zweden.

Jos DobbelsteinDaarnaast doen ook nog lokale talenten mee. Erik Moonen is als zanger van de partij, daarnaast verleent ook het Mergelland Mannenkoor haar medewerking aan deze avond. Onze vrienden van Harmonie Sint Rosa uit Sibbe-Ijzeren zijn voltallig muzikaal betrokken bij deze avond.

Het geheel staat onder leiding van Jos Dobbelstein, al sinds 2002 de muzikale leider van Harmonie Concordia.

Vivian LatasterDe presentatie van deze eenmalige en unieke avond wordt gedaan door Vivian Lataster, bekend van o.a. haar programma’s bij L1.

Gedichtenwedstrijd Basisschool Maurice Rose
Het is 70 jaar geleden dat we bevrijd zijn en er wordt wel eens gezegd dat de jeugd niet weet welke offers er gebracht zijn voor onze vrijheid.
We gaan de basisschool betrekken bij ons concert omdat deze is vernoemd naar generaal Maurice Rose die ook op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten begraven is. Voor de groepen 7 en 8 van deze basisschool zal een wedstrijd uitgeschreven worden wie het mooiste gedicht kan maken over de begraafplaats in relatie tot het thema vrijheid. Dit gedicht zal tijdens het concert voorgelezen worden.

We'll meet again

Uniek, eenmalig concert georganiseerd door Koninklijke Harmonie Concordia Margraten.
Entreekaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Multimate AfbouwCentrum Jan Opreij (Aan de Fremme), CE Schoenmode (Burg. Ronckersplein) en Plus Kleijnen (Amerikaplein). Zitplaatsen kosten €17,50 en staanplaatsen kosten €12,50.

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma start precies om 20.00 uur.


Er zijn 0 reacties op dit bericht.

De laatste 10 nieuwsberichten


16-12-2023Nieuwjaarsconcert 2024: Shaffy & Brass
09-11-2022jubilarissenfeest 2022
30-10-2022Open podium 6 november slagwerkgroep harmonie Concordia
24-10-2022Herstkienen steunfonds harmonie
26-09-2022Harmonie Concordia 170 jaar: concert 14 oktober as
07-09-2022Overlijden Ger de Geus
07-09-2022jubileumweekend 14 en 15 oktober
02-07-2022We kijken terug op een mooie processie en geslaagd Kirmesweekend
12-02-2021En noe de hennekes, de loch in!
02-01-2021Alternatief Nieuwjaarsconcert 2021Bouwcenter Jan Opreij

Eijkerbouw

Rabobank

HabetsRoyen

Autoschade Heuvelland BV

Patisserie Peter Lemmens

Souren Montage

© Copyright 2006-2024 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.011sec. Privacy verklaring.