Terugblik Openingsconcert 'Next Generation' Gemeenschapshuis Oos Heim

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 23-05-2016 om 14:42h  (bericht gewijzigd op 24-05-2016 om 20:48h)

Afgelopen zondag 22 mei vond in een goed gevuld Oos Heim het eerste echte officiële concert plaats. Dit concert werd verzorgd door Harmonie Concordia Margraten o.l.v. Jos Dobbelstein. Na enkele verhuizingen in de afgelopen drie jaar heeft de vereniging eindelijk haar thuisbasis gevonden in het herbouwde Oos Heim. Tijd voor een bijzonder openingsconcert!
Als titel voor het concert had de vereniging gekozen voor ‘Next Generation’. Dit niet alleen vanwege het feit dat het opleidingsorkest van de harmonie in haar jubileumjaar heeft gekozen voor de nieuwe naam ‘Next Generation’, maar ook omdat Oos Heim letterlijk herbouwd is voor de nieuwe generatie.
Voor deze speciale gelegenheid hadden dirigent en orkest twee bijzondere solisten gecontracteerd: kunstfluiter Geert Chatrou en musicalster Brigitte Heitzer. Erelid en oud-voorzitter Jan Vincken leidde het publiek door het programma heen.

TribuneNadat het publiek een plekje had gevonden op de prachtig ogende en ingenieuze uitklapbare tribune, opende het orkest het programma met het krachtige Rise of the Firebird over de herrijzenis van de Feniks uit zijn as, een symbolische verwijzing naar de herbouw.
Daarna was het de beurt aan Geert Chatrou. Samen met het orkest floot hij op onnavolgbare wijze het piccoloconcert van Vivaldi en de vooral voor Nickyviool bekende Czardas van Monti. Samen met Nicky Queis op xylofoon soleerde, of duelleerde, hij in Souvenir de Cirque Renz van Gustav Peter. Tussendoor liet de harmonie het publiek genieten van de prachtige akoestiek van de zaal met fragmenten uit Out of Africa en Libertango van Piazzola. Tijdens het laatste stuk voor de pauze La Fête de la Belle werd het publiek uitgedaagd om mee te fluiten, met een prachtige samenwerking tussen Geert, dirigent, orkest en publiek tot gevolg.

Brigitte HeitzerNa de pauze liet de harmonie met het eerste deel uit Wind Sketches van Philip Sparke horen, dat ook het echte harmonie-repertoire uitstekend tot zijn recht komt in de nieuwe zaal.
Daarna was het podium voor Brigitte Heitzer. Met haar als soliste kon de harmonie samen met een combo van drums, basgitaar en toetsen uitpakken in het swingende genre. Zo werden Do you know the way to San José van Burt Bacharach en Hallelujah, I love him so van Ray Charles uitgevoerd. De harmonie vervolgde met España Cañi en de filmmuziek van La Strada. Na een rustmoment met Summertime van George Gershwin, met Brigitte én Geert als Brigitte en Geertsolisten, zong Brigitte het prachtige ingetogen Het Dorp, vooral bekend in de uitvoering van Wim Sonneveld. Daarna konden spreekwoordelijk alle remmen los met Don’t rain on my parade uit de musical Funny Girl, waarna het concert werd afgesloten met 76 Trombones van Meredith Willson. Als toegift floten publiek en Geert mee met de mars Colonel Bogey van Kenneth J. Alford.
Orkest, dirigent en solisten kijken terug op een prachtig concert dat in deze mooie nieuwe locatie zeker smaakt naar meer!

orkestHet eerstvolgende concert dat op het programma staat is een concert i.s.m. Musikverein Tiengen. Dit vindt plaats op vrijdag 15 juli, aanvang 19.30 uur. Dan treden naast de beide harmonieën ook de drumband o.l.v. Rick Maassen en opleidingsorkest Next Generation o.l.v. Hub van Wissen op.
Het 25-jarig jubileum van opleidingsorkest Next Generation wordt gevierd met een concert op zondag 20 november. Meer informatie hierover vindt u t.z.t. op deze website.
Graag tot dan!


Er zijn 0 reacties op dit bericht.

De laatste 10 nieuwsberichten


13-03-2020CORONAVIRUS - ALLE ACTIVITEITEN TOT NADER ORDER AFGELAST!
20-01-2020Terugblik Vier de vrijheid - Succesvol nieuwjaarsconcert!
16-12-2019Uitmuntend D-examen
09-05-2019Uitstekende optredens Solistenconcours Hulsberg
19-03-2019Voorspeeldag / Open podium
02-11-2018Harmonie concordia zet 6 jubilarissen in het zonnetje
27-02-2018Drumbandfestival Federatie LZW 24 maart 2018
16-01-2018Verrassend nieuwjaarsconcert Concordia meets Stenzel & Kivits
18-06-2017Trio-concert
31-05-2017JON zoekt gastgezinnen 

© Copyright 2006-2020 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.009sec. Privacy verklaring.