Terugblik ‘Friends in Music’ Musikverein Tiengen; 15-16-17 juli

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 01-08-2016 om 21:05h  (bericht gewijzigd op 30-08-2016 om 11:50h)

Concertavond Friends in Music

Op vrijdag 15 juli kwam rond 12.30 uur de bus aan met onze muziekvrienden uit Tiengen. Ze werden opgewacht door een gedeelte van het organiserende comité en diverse leden van onze harmonie. Na een hartelijk welkom, en het nuttigen Tiengen 7van de lunch, verzorgd door de dames van ons steunfonds, gingen ze mee naar hun gastgezin of zochten ze hun verblijfplaats op in B&B of hotel.
Om 16.30 uur werden ze weer terugverwacht voor hun generale repetitie in Oos Heim. Deze repetitie werd afgesloten met het repeteren van de gezamenlijke mars door het orkest uit Tiengen en onze eigen vereniging. De muzikale vriendschapsbanden werden zo meteen weer aangehaald. Saillant detail hierbij was dat onze eigen dirigent Jos Dobbelstein mee repeteerde met Tiengen. Hij zou bij het avondconcert hun zieke altsaxofonist vervangen.
Het avondconcert werd geopend door de drumband o.l.v. Rick Tiengen 2Maassen. Zij hadden een verrassingsoptreden in petto met een muziekstuk uitgevoerd op olievaten. Het concert werd vervolgd door opleidingsorkest The Next Generation o.l.v. Hub van Wissen, dat zo een klein voorproefje gaf van hun jubileumconcert van 20 november aanstaande. Remco Mayer verzorgde de prima aankondigingen van de stukken.
Na een klein changement betrad Harmonie Concordia het podium. O.l.v. Jos Dobbelstein namen de muzikanten het publiek mee op een reis langs verschillende muziekstijlen, daarbij uitstekend op weg geholpen door gids Jean van Wissen. Hub van Wissen verzorgde enkele prachtige solo’s in La Strada en Summertime. Solist van de avond was echter Nicky Queis, zowel op xylofoon in Souvenir de Cirque Renz als op fietsbel in The Happy Cyclist.
Daarna was het podium eindelijk voor Musikverein Freiburg Tiengen. O.l.v. dirigent Jean-Christophe Spenlé bracht deze vereniging een afwisselend programma met opvallend veel Nederlandse invloeden. Hoogtepunten van hun optreden waren Ross Roy van Jacob de Haan en Joropo van Moisés Moleiro in een arrangement van Johan de Meij.
Tiengen 3De lange concertavond werd afgesloten met de gezamenlijke uitvoering o.l.v. Jean-Christophe Spenlé van de mars Colonel Bogey.
Tiengen 4Daarna bleef het nog lang onrustig in Margraten onder het genot van een goed glas bier en de muziek van de Mergelland Kapel o.l.v. Paul Oligschläger.
Ondanks het feit dat nachtelijk vervoer was geregeld, gingen de gasten te voet via de Kerksteeg naar Groot Welsden 13 en Hotel Groot Welsden, hetgeen als een prettige voettocht werd ervaren.

Rondleidingen en barbecue

De dag erna werden de gasten uit Tiengen en belangstellende leden van de harmonie om 10.30 uur weer in Oos Heim verwacht voor een bezoek aan de Amerikaanse Begraafplaats. Zij werden daar welkom geheten door de Super Intendant Dhr. Stadler, die een rondleiding verzorgde. Aan het einde van dit bezoek werden ze verrast door een trompetsignaal vanaf de toren. Hub van Wissen gaf het bezoek sfeer door een prachtige uitvoering van The Last Post. Na dit bezoek vertrok de bus naar Maastricht voor een rondleiding o.l.v. VVV gidsen. Uiteraard was er ook tijd voor eigen vertier, die door de gasten goed werd benut op de diverse terrasjes.
Na terugkomst in Margraten stond er in Oos Heim een door het Steunfonds heerlijk verzorgde barbecue klaar. Waarna ook nu weer tot in de late uurtjes kon worden nagepraat, maar vooral gedanst, onder het genot van een goed glas bier en deze keer de muziek van de Aubel Band o.l.v. Alex Loiacono. De zang was van Monyka Tanamal en ons harmonielid Erik Moonen. De aanwezigen hadden een super gezellige avond en er werden vele nieuwe dansjes uitgeprobeerd en de olievaten kwamen ook weer van pas.

Aan al het goede komt een eind

Zo ook aan het bezoek van onze muziekvrienden. Zondagochtend werden alle gasten en hun gastgezinnen verwacht voor een kop koffie en een stuk Limburgse vlaai, waarna de bus weer vertrok naar Tiengen.
Beide verenigingen kunnen terugkijken op een geslaagd weekend dat zeker smaakt naar meer!
De bus kwam gelukkig weer veilig in de avonduren in Tiengen aan. Op maandagmorgen om 06.15 uur rolde een mail binnen van de voorzitter van Tiengen. Ze hadden drie geweldige dagen (en twee korte nachten) gehad in Margraten. Konden terugkijken op een goede organisatie en er zou in Tiengen nog lang nagepraat worden over deze reis. Zij hoopten dat er in ieder geval via de mail contacten zouden blijven en dat in de toekomst zeer zeker nog uitwisselingen zouden volgen.


Er zijn 0 reacties op dit bericht.

De laatste 10 nieuwsberichten


13-03-2020CORONAVIRUS - ALLE ACTIVITEITEN TOT NADER ORDER AFGELAST!
20-01-2020Terugblik Vier de vrijheid - Succesvol nieuwjaarsconcert!
16-12-2019Uitmuntend D-examen
09-05-2019Uitstekende optredens Solistenconcours Hulsberg
19-03-2019Voorspeeldag / Open podium
02-11-2018Harmonie concordia zet 6 jubilarissen in het zonnetje
27-02-2018Drumbandfestival Federatie LZW 24 maart 2018
16-01-2018Verrassend nieuwjaarsconcert Concordia meets Stenzel & Kivits
18-06-2017Trio-concert
31-05-2017JON zoekt gastgezinnen 

© Copyright 2006-2020 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.008sec. Privacy verklaring.