Harmonie Concordia Margraten
Inloggen

Concordia behaalt hoogste score bij het Concerttreffen

Geplaatst door Roel Moonen op 16-10-2016 om 09:34h

Op de afsluitende dag van het concerttreffen in Banholt mocht onze vereniging het laatste optreden verzorgen. Dit optreden werd beoordeeld in de 1e divisie door jurylid Rob Goorhuis met het predicaat “Zeer goed”. Voor het te beoordelen werk ontvingen wij het puntenaantal van maar liefst 92,5 punten en voor het programma 91,5 punten. Dit resulteerde in een gemiddelde van 92 punten. Dit bleek de hoogste score van het gehele weekend.

Voor het concerttreffen had onze dirigent Jos Dobbelstein een gevarieerd programma opgesteld. Als vanouds kondigde Jean van Wissen onze stukken vakkundig aan. Als opening begonnen wij met Rise of the Firebirds, gevolgd door het te beoordelen werk Wind Sketches van Philip Sparke. Als derde werk had Jos gekozen voor Symphonic Highlights from Frozen. Een zeer actueel werk met melodieen die vele kinderen inmiddels kunnen dromen, waaronder de hit “Let it Go”. Daarna was het de beurt aan onze eigen solist op xylofoon, Nicky Queis. Hij bracht onder begeleiding van het orkest Souvenir de Cirque Renz ten gehoren. Tot slot stond de trombonesectie centraal in de klassieker 76 Trombones. Om iedereen nog even langer te laten genieten van ons optreden en het jurylid de gelegenheid te geven om ons juryrapport af te ronden, brachten wij als toegift La Strada van Nino Rota. Traditioneel sloten wij het concerttreffen af met het Limburgs Volkslied.

Na ons optreden kregen wij als laatste de uitslag te horen. Er is niets zo prettig om een zeer goede uitslag te krijgen als je nog op de buhne zit. Dirigent en muzikanten waren uiteraard in hun nopjes met het resultaat. In het juryrapport was Rob Goorhuis zeer lovend over ons orkest. Klankkleuren, dynamiek, techniek en uitvoering werden geroemd. Ook de diverse solisten kregen complimenten voor het optreden. Hij sloot het juryrapport af met de opmerking dat hij genoten had. Dit bleek wel uit de scores die louter uit 9 en 9,5 bestonden. Uit de reacties achteraf van het publiek bleek dat niet alleen het jurylid had genoten van ons optreden. Dit is voor ons als leden het ultieme compliment na weken van hard werken.

Wij willen de federatie Limburg Zuid West en de organiserende vereniging Amicitia Banholt van harte bedanken voor de organisatie van dit evenement. Het was allemaal top geregeld. Als Concordia gaan wij nu verder met de voorbereidingen voor het concert met 65 leerlingen van de Basisschool op 20 november in het nieuwe Gemeenschapshuis Oos Heim, onder de noemer Next Generation. Gevolgd door het opluisteren van de Heilige Mis op 27 november in het kader van de ‘Winter Kermis’ in ons dorp. Wij hopen u dan weer te ontmoeten.

Overigens, de gelukkigen die kaarten hebben bemachtigd voor de toneelproductie D’r Put, zullen tijdens de voorstellingen onze klanken ook voorbij horen komen.

pdf Juryrapport Concertwedstrijden 15 oktober 2016


Er zijn 0 reacties op dit bericht.

De laatste 10 nieuwsberichten


23-02-2024project Samenklank - gemeente Eijsden-Margraten
16-12-2023Nieuwjaarsconcert 2024: Shaffy & Brass
09-11-2022jubilarissenfeest 2022
30-10-2022Open podium 6 november slagwerkgroep harmonie Concordia
24-10-2022Herstkienen steunfonds harmonie
26-09-2022Harmonie Concordia 170 jaar: concert 14 oktober as
07-09-2022Overlijden Ger de Geus
07-09-2022jubileumweekend 14 en 15 oktober
02-07-2022We kijken terug op een mooie processie en geslaagd Kirmesweekend
12-02-2021En noe de hennekes, de loch in!



Bouwcenter Jan Opreij

Eijkerbouw

Rabobank

HabetsRoyen

Autoschade Heuvelland BV

Patisserie Peter Lemmens

Souren Montage

© Copyright 2006-2024 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.011sec. Privacy verklaring.