Harmonie Concordia Margraten
Inloggen

Geslaagd Nieuwjaarsconcert!

Geplaatst door Sjef Moonen op 11-01-2017 om 19:45h  (bericht gewijzigd op 12-01-2017 om 10:24h)

Afgelopen zondag 8 januari was alweer het twaalfde nieuwjaarsconcert van Harmonie Concordia. Voor deze uitvoering was Oos Heim weer omgebouwd tot theaterzaal. De tribune was geheel gevuld en ook de trouwe supporters uit Brabant waren ondanks het slechte weer ook dit jaar weer present. Drie jaar geleden kwamen zij per toeval via de website www.concordiamargraten.nl op het nieuwjaarsconcert en sindsdien zijn het trouwe bezoekers. Ook dit jaar vertelden zij dat de reis door de mist, met hier en daar nog een plekje gladheid, zich zeer zeker weer geloond had.
Een tiental oudere trouwe toehoorders moesten vanwege de gladheid helaas verstek laten gaan. Op een volgend concert zullen we ze zeker weer kunnen begroeten, o.a. op zaterdag 27 mei, de avond voor Memorial Day. De harmonie zal dan op verzoek van de adoptie stichting Amerikaanse Begraafplaats Margraten een concert verzorgen in Oos Heim.
Oos Heim was zondagmiddag door de gekozen muziek in de Spaanse sfeer.
O.a. verschillende soorten Paso Dobles werden door de harmonie uitgevoerd. In een aantal werken had de harmonie een meer begeleidende rol. Daarbij was dan de hoofdrol weggelegd voor de tenor Ben Heijnen uit Roermond. Patricia Pardo liet zich van haar beste Spaanse zijde zien bij de muziekwerken waarbij zij de Flamenco danste en tijdens haar vier optredens een gedeelte van haar garderobe liet zien. Het concert viel bij de toehoorders goed in de smaak en na het slotnummer “Granada”, waarbij alle deelnemers aan bod kwamen, veerde iedereen uit de stoel en klonk er een langdurig luid applaus.
Uiteraard volgde de toegift “Radetsky”- mars, waarbij de handen nog een warm geklapt konden worden. Jos Dobbelstein verraste Patricia door haar bij dit stuk tot gastdirigent te benoemen. Zij verkoos echter de waaier boven de dirigeerstok en leidde het orkest al dansend, met enige hulp van de maestro op de achtergrond, door het werk.
Er was echter nog een kleine verrassing nl. Lucas Mayer, zoontje van onze trombonist Remco Mayer en saxofoniste Suzanne Mayer-Drissen was 5 jaar geworden. Hij wilde graag dat de harmonie lang zal hij leven voor hem zou spelen. Dit verzoek werd uiteraard ingewilligd en iedereen zong uit volle borst mee. Hij kreeg een bordje met de naam Concordia Margraten en beloofde dit te zullen dragen, terwijl hij naast zijn oom Martijn bij de harmonie voorop zal lopen.
In de pauze waren de bezoeker getrakteerd op een vers gebakken wafel en een glas champagne, zodat er ook op het nieuwe jaar getoast kon worden. De wafels waren uiteraard gebakken door enkele dames van het onvolprezen steunfonds. Zij verzorgen ook met hulp van enkele mannen voor de inrichting, het natje en droogje, en het opruimen na afloop. Van de snacks na afloop van het concert bij een drankje werd ook gretig gebruik gemaakt. Al met al een zeer geslaagd concert, waarbij de weersomstandigheden de meesten niet deerden, want in Oos Heim was het lekker warm en droog.
Dirigent Jos had zich in het zweet gewerkt en zal af en toe gedacht hebben dat hij al echt in Spanje was. Dat de spreker Jean, die de verschillende verhalen bij de muziekstukken vertelde, en daar waren pittige verhalen bij, waarbij de ouders de oren van de kinderen af en toe moesten dichtdrukken, vergat te vertellen dat er verschillende arrangementen van zijn hand waren, zal hem niet gedeerd hebben.
Na afloop mocht Patricia, Ben en hijzelf een mooi boeket bloemen in ontvangst nemen, die deze keer gesponsord waren door bloemist Ackermans uit Honthem.
Ook nog een woord van dank aan onze vaste sponsors, want zonder hun jaarlijkse bijdragen zijn dergelijke concerten niet mogelijk. Hun spandoeken hingen in de schakelruimte en de reclames werden via de beamer in de kleine zaal getoond. Ook mochten wij enkele van hen persoonlijk begroeten.


Er zijn 0 reacties op dit bericht.

De laatste 10 nieuwsberichten


16-12-2023Nieuwjaarsconcert 2024: Shaffy & Brass
09-11-2022jubilarissenfeest 2022
30-10-2022Open podium 6 november slagwerkgroep harmonie Concordia
24-10-2022Herstkienen steunfonds harmonie
26-09-2022Harmonie Concordia 170 jaar: concert 14 oktober as
07-09-2022Overlijden Ger de Geus
07-09-2022jubileumweekend 14 en 15 oktober
02-07-2022We kijken terug op een mooie processie en geslaagd Kirmesweekend
12-02-2021En noe de hennekes, de loch in!
02-01-2021Alternatief Nieuwjaarsconcert 2021Bouwcenter Jan Opreij

Eijkerbouw

Rabobank

HabetsRoyen

Autoschade Heuvelland BV

Patisserie Peter Lemmens

Souren Montage

© Copyright 2006-2024 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.014sec. Privacy verklaring.