Instructeur

Rick Maassen is geboren op 19 juni 1985 te Geleen. Hij woonde van zijn geboorte tot zijn 25e jaar in het kleine en rustige Grevenbicht. Omdat zowel zijn ouders als grootouders actief waren bij Harmonie St. Cecilia groeide hij op met muziek. Vooral met slagwerk om precies te zijn. Zijn vader John was instructeur van de drumband. Vandaar dat Rick op jonge leeftijd de trommelstokjes ter hand nam en begon te trommelen. Na niet al te lang oefenen speelde hij met veel plezier mee bij de drumband en later ook bij de harmonie. Ook volgde hij lessen bij Jo Meijs en Juan Gallardo op muziekschool Odeion te Beek.

Rick MaassenHier bleef het echter niet bij, want hij interesseerde zich naast klassieke muziek ook voor lichte muziek. Daarom moest er natuurlijk een drumstel aangeschaft worden. Aan het begin van zijn middelbare school carrière startte hij een bandje met zijn beste vrienden en dit was het ontstaan van FunkMonster.

Rick deed steeds meer ervaring op en viel regelmatig in bij slagwerkgroepen, blaasorkesten en bands. Naast FunkMonster speelde hij ook in coverband Pitchlight. Na zijn middelbare school heeft hij een jaar lang keihard geoefend om toegelaten te worden aan het Conservatorium in Maastricht. In 2004 werd hij toegelaten tot de opleiding slagwerk klassiek die hij in juni 2008 afrondde. Hij volgde hier lessen van o.a. Pieter Jansen, Werner Otten en Ron van Stratum. Tijdens deze opleiding nam hij terloops ook nog de basgitaar ter hand en leerde dit instrument zelf spelen.

Na de opleiding slagwerk klassiek was Rick het studeren nog niet moe. Hij werd toegelaten tot de opleiding drums jazz/pop eveneens aan het Conservatorium in Maastricht. Deze rondde hij af in juni 2012. Naast deze studie legde Rick zich ook steeds meer toe op het spelen van basgitaar door het volgen van lessen. Daarnaast werd hij drummer bij Willem Vonken, Grupo Go, Big Band Beeg, bassist bij coverband Universe en Dimension12 en freelance muzikant bij diverse (studio)projecten.

Sinds September 2008 is Rick dirigent bij de slagwerkgroep van Harmonie St. Agnes Bunde. Sinds maart 2014 staat onze drumband onder leiding van Rick.


 

© Copyright 2006-2019 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.012sec. Privacy verklaring.