Harmonie Concordia Margraten
Inloggen

Steunfonds

Steunfonds

De eerste activiteiten van het Steunfonds vonden plaats in september 1948 door de vorming van een Instrumentenfonds. Dit comité werd opgericht om te zorgen van financiële steun bij grote uitgaven zoals de aanschaf van instrumenten en uniformen voor de toenmalige Fanfare Concordia. In 1955 is besloten tot oprichting van een blijvende vereniging onder de naam Uniformenfonds, nadien gewijzigd in Steunfonds Harmonie Concordia. Sinds de oprichting in 1955 telt dit fonds ±30 harde werkers op de achtergrond en is niet meer weg te denken naast de Harmonie.
Eén van de hoofdtaken van het Steunfonds vormt het inzamelen van het oud ijzer in en rondom Margraten. Dit wordt iedere zaterdag gedaan door een grote groep vrijwilligers. Behalve oud ijzer wordt er ook zink, koper, lood, aluminium en andere materialen waaronder oude elektrische apparaten en stroomkabels opgehaald. Oude koel- en vriesapparatuur mogen vanwege milieuwetgeving helaas niet worden opgehaald.
Wilt u iets laten ophalen? Bel dan met de familie Lacroix (043-4581428) of met de familie Roijen (043-4571904). U kunt het oud ijzer ook zelf naar de container brengen; dat kan elke zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur. De container staat aan de Heiligerweg (achter het kapelletje aan de Eijkerweg).

Club van 100

In 1988 zocht het bestuur naar nieuwe wegen om financiële middelen te verwerven, want men stond voor grote uitgaven. Geheel nieuwe uniformen moesten worden aangeschaft, er werd gestart met een eigen opleiding en het 140 jarig bestaan kwam in zicht. Als streefdatum voor de nieuwe uniformen werd dan het jaar 1992 gesteld en dit doel is gehaald, dankzij vele leden van deze club die jaarlijks, naast de jaarlijkse Donateursactie, nog eens Fl 100,-- (sinds 2000 46,- euro) extra aan de Harmonie doneerden. Na de jubileumviering werd besloten om de Club van 100 te laten voortbestaan om de Harmonie permanent een bijdrage te kunnen leveren in de altijd weer voorkomende extra grote uitgaven.


Bouwcenter Jan Opreij

Eijkerbouw

Rabobank

HabetsRoyen

Autoschade Heuvelland BV

Patisserie Peter Lemmens

Souren Montage

© Copyright 2006-2024 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.013sec. Privacy verklaring.