Nieuws

CORONAVIRUS - ALLE ACTIVITEITEN TOT NADER ORDER AFGELAST!

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 13-03-2020 om 20:08h  (bericht gewijzigd op 17-09-2020 om 09:01h)

Op advies van de KNMO (de landelijke bond van muziekgezelschappen), dat genomen is in navolging van de richtlijnen van de overheid en het RIVM, heeft Harmonie Concordia Margraten besloten alle activiteiten tot nader order af te lasten. Dit betreft lessen, repetities en uitvoeringen.

Houd deze website en onze facebookpagina in de gaten voor meer informatie.


Terugblik Vier de vrijheid - Succesvol nieuwjaarsconcert!

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 20-01-2020 om 21:08h

In een voor de derde keer op rij uitverkocht huis, gaf het samengestelde harmonieorkest Concordia Margraten – St. Rosa Sibbe afgelopen zondag een prachtig nieuwjaarsconcert ten gehore.
In dit bevrijdingsjaar kon het niet anders dan dat het concert in het teken zou staan van het vieren van de vrijheid. En dat werd zeker gedaan!

O.l.v. dirigent Jos Dobbelstein wist het orkest samen met vier uitmuntende solisten het publiek tot tranen te roeren. Imke Heitzer bracht ontroerende vertolkingen van Papa, can you hear me van Barbra Streisand en Als je terug zult komen van Mikis Theodorakis ten gehore. Enzo Kok beeldde met begeleiding van de harmonie het leven van Anne Frank uit in een mooie compositie van Otto M. Schwartz. Ook gaf hij een gloedvolle uitvoering van het thema uit Schindler’s List. Erik Moonen gaf het woord aan de vrijheid met Vrij van Nick & Simon. Zijn uitvoering van You are my sunshine bracht juist een glimlach om vele lippen. Samen met Fenna Ograjensek, die eerder schitterde in het Vilja-Lied, bracht hij de zaal tot een staande ovatie met hun uitvoering van Barcelona. Naast deze werken ‘soleerde’ het orkest o.a. in muziekstukken van Gershwin en Kurt Weill.

Dit alles werd op de achtergrond ondersteund met passende, vaak zeer indringende beelden, samengesteld door Ron Janssen. Jean van Wissen voorzag alle stukken op voortreffelijke wijze van een deskundige aankondiging.

De organisatie kan wederom terugkijken op een geslaagd concert. Haar dank gaat daarbij uit naar iedereen die dit concert mede mogelijk heeft gemaakt, met name onze sponsoren/begunstigers, dirigent Jos Dobbelstein en de muziekcommissie (voor het opstellen van het programma), de muzikanten en de leden van het steunfonds.

Het nieuwjaarconcert voor 2021 vindt plaats op 17 januari 2021 in Gemeenschapshuis Oos Heim. Orkest, bestuur en dirigent hopen u dan weer allen te mogen begroeten!


Uitmuntend D-examen

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 16-12-2019 om 22:14h  (bericht gewijzigd op 23-12-2019 om 22:00h)

Donderdag 12 december vond er in Oos Heim een unieke gebeurtenis plaats. Voor het eerst in lange tijd legde een leerling van de Koninklijk erkende Harmonie Concordia het D-examen openbaar af. Deze eer viel te beurt aan klarinettiste Helène Rulkens.
Helene Rulkens
Met het D-examen sluit een leerling zijn opleiding bij de harmonie op het hoogste niveau af. Helène deed dit met verve.
Met begeleiding van Hisae Kuipers op piano nam ze het aanwezige publiek mee op een reis langs enkele hoogtepunten uit de klarinetliteratuur. Helène begon haar examen met een van de eerste solowerken voor klarinet en orkest die ooit zijn geschreven: het eerste deel uit het klarinetconcert van Stamitz. Dit werd opgevolgd door het eerste deel uit het meest beroemde werk voor klarinet en orkest: het klarinetconcert van Mozart. Na een rustmoment in het programma met het tweede deel uit de sonate van Mendelssohn werd het examen vol vuur afgesloten met het eerste deel uit de sonate van Poulenc.

De commissie beloonde Helènes prachtige optreden met een welverdiende 9.
Orkest en dirigent zijn er trots op om zo’n klarinettiste in hun midden te hebben! Van harte gefeliciteerd!


Uitstekende optredens Solistenconcours Hulsberg

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 09-05-2019 om 20:50h

Op zondag 28 april hebben onze klarinettisten Pien Frints en Hélène Rulkens deelgenomen aan het Lei Extra Solistenconcours in Hulsberg.
Pien nam deel in de tweede divisie en vertolkte het impressionistisch aandoende Clair Matin van Paul Jeanjean. Hélène speelde in de eerste divisie drie delen uit het expressionistische Dances Preludes van Witold Lutoslawski.
Beide dames werden gecomplimenteerd door de jury met hun prachtige uitvoeringen! Pien behaalde 83 van de 100 punten en Hélène 87.
Dames, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Pien 1Pien 2
Helene 2Helene 1

Er zijn 0 reacties op dit bericht.

Voorspeeldag / Open podium

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 19-03-2019 om 20:55h  (bericht gewijzigd op 22-03-2019 om 20:26h)

Zondag 17 maart vond in een goed gevuld Gemeenschapshuis Oos Heim de jaarlijkse Voorspeeldag/Open Podium plaats van de samenwerkende jeugdopleidingen van Harmonie Concordia en Harmonie St. Rosa. Met behulp van hun docenten hadden de leerlingen mooie, spannende, leuke, vrolijke, droevige en interessante stukken voorbereid. Er waren diverse solistische optredens, maar ook enkele duetten en zelfs kwartetten. Alle instrumenten binnen de opleiding kwamen aan bod, van saxofoon tot trompet en van kleine trom tot trombone. Ook enkele leden van de ‘grote’ harmonie zetten hun beste beentje voor om de jeugd te laten zien wat er zoal mogelijk is op hun instrument. Alle optredens werden beoordeeld door de juryleden Jos Dobbelstein en Cyrina van der Bolt.

Nadat de 35 (!!!) jeugdoptredens waren geweest gaf the Next Generation o.l.v. dirigent Hub van Wissen een kort concert. Verrassend daarbij was de sprankelende aankondiging door spreekstalmeester Jerom Frints. Ook gaf de drumband o.l.v. instructeur Roel Meessen nog een optreden ter voorbereiding op hun deelname aan het drumbandfestival L.Z.W.
Nadat alle optredens achter de rug waren was het eindelijk tijd voor de uitslag: wie kon er met de felbegeerde bekers naar huis? De beker voor de beste beginner was voor Esmée Roks op saxofoon. Haar vertolking van ‘Ik zag twee beren’ straalde veel overtuiging uit. Hélène Rulkens behaalde met haar vertolking van ‘Dance Preludes’ van Lutoslawski op klarinet de Wiel van Wissen-bokaal voor de leerling die de meeste vordering heeft gemaakt. De beker voor het beste Sibber-optreden ging naar het duo Twan Herben en Philippe Heusschen op kleine trom. De vier klarinettisten Lukas Frints, Daniël Theunissen, Jarno Roks en Jasper Kool behaalden met hun uitvoering van Red Valley Rock (inclusief stampende voeten) de beker voor het beste ensemble. De beker voor het beste optreden van de dag, de Bernhard Starmans-beker, was zeer verdiend voor Jasper Kool. Op klarinet gaf hij een prachtige uitvoering van Carnaval de Venice van Klosé.

Alle winnaars: van harte gefeliciteerd!

Klik hier voor een sfeerimpressie.

Winnaars


Harmonie concordia zet 6 jubilarissen in het zonnetje

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 02-11-2018 om 14:17h  (bericht gewijzigd op 08-11-2018 om 09:42h)

Op zondag 25 november huldigt de Koninklijk erkende Harmonie Concordia haar jubilarissen. Begonnen wordt met de opluistering van de H. Mis van 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Margarita te Margraten. Om aan deze huldiging extra cachet te verlenen, zijn alle leden van harmonieorkest, drumband en steunfonds samen met hun partners uitgenodigd voor een feestelijke brunch, uiteraard met hun jubilarissen als stralend middelpunt.
De jubilarissen zijn:

Harmonie:
60 jaar lid LBM en bijna 40 jaar lid van Concordia: Jef Deckers (Euphonium)
50 jaar lid Frans Hupperichs (Trompet)
40 jaar lid Nicole Souren – van Wissen (Klarinet)
25 jaar lid Suzanne Maijer – Drissen (Saxofoon Alt)

Steunfonds:

50 jaar lid Hub Laeven
25 jaar lid Jo Engelbert

Om 13.30 uur vindt de interne huldiging plaats van de jubilarissen door de voorzitter en de Bondsbestuurder. Daarna zal het korps een muzikale hulde brengen aan hun jubilarissen.
Eenieder die onze jubilarissen wil feliciteren is van harte welkom vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur in het gemeenschapshuis Oos Heim, Clermontstraat 10 te Margraten. Na afloop van de receptie is er tot 20.00 uur nog een gezellig samenzijn voor alle aanwezigen.

Jubilarissen 2018


Of zijn de jubilarissen toe aan een nieuwe carrière???

Jubilarissen 2018

Er zijn 0 reacties op dit bericht.

Drumbandfestival Federatie LZW 24 maart 2018

Geplaatst door Jan Roijen op 27-02-2018 om 18:52h

DRUMBANDFESTIVAL MUZIEKFEDERATIE LZW IN MARGRATEN
Koninklijk Erkende Harmonie Concordia organiseert op zaterdag 24 maart a.s. het jaarlijks drumbandtreffen van de Muziekfederatie Limburg Zuid West. Aan dit drumbandfestival, dat voor de 21e keer gehouden wordt, wordt deelgenomen door 8 verenigingen van deze federatie. Als gastvereniging is de drumband van Schutterij St. Sebastianus uitgenodigd. De deelnemers verzorgen een podiumoptreden in Oos Heim, Clermontstraat 10. Voor de jurering tekent het bondsjurylid Jo Zinzen.
Dit jaar vindt geen optocht met defilé plaats.
Achtereenvolgend zullen optreden: de drumband van Schutterij Sint Sebastianus en vervolgens de drumbands van Harmonie Concordia Margraten, Harmonie Diligentia Eckelrade, Harmonie St. Laurentius Bemelen, Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer, Harmonie Berggalm Noorbeek, Harmonie Amicitia Banholt, Fanfare St. Blasius Cadier en Keer en Fanfare St. Gertrudis Sint Geertruid. De optredens beginnen om 18.30 uur. De zaal is open vanaf 17.45 u. De bekendmaking van de resultaten is voorzien omstreeks 23.00 uur. Er is geen entree.
Belangstellenden en muziekliefhebbers zijn van harte welkom op 24 maart. Parkeren kan op de parkeerplaatsen aan de Hendrik van Gelderstraat, Eijkerstraat (achter gemeentehuis), de Gouverneur Kremersstraat (naast gemeentehuis) en op de parkeerplaats achter de PLUS.


Oudere berichten...


 

© Copyright 2006-2020 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.012sec. Privacy verklaring.