Nieuws

Harmonie concordia zet 6 jubilarissen in het zonnetje

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 02-11-2018 om 14:17h  (bericht gewijzigd op 08-11-2018 om 09:42h)

Op zondag 25 november huldigt de Koninklijk erkende Harmonie Concordia haar jubilarissen. Begonnen wordt met de opluistering van de H. Mis van 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Margarita te Margraten. Om aan deze huldiging extra cachet te verlenen, zijn alle leden van harmonieorkest, drumband en steunfonds samen met hun partners uitgenodigd voor een feestelijke brunch, uiteraard met hun jubilarissen als stralend middelpunt.
De jubilarissen zijn:

Harmonie:
60 jaar lid LBM en bijna 40 jaar lid van Concordia: Jef Deckers (Euphonium)
50 jaar lid Frans Hupperichs (Trompet)
40 jaar lid Nicole Souren – van Wissen (Klarinet)
25 jaar lid Suzanne Maijer – Drissen (Saxofoon Alt)

Steunfonds:

50 jaar lid Hub Laeven
25 jaar lid Jo Engelbert

Om 13.30 uur vindt de interne huldiging plaats van de jubilarissen door de voorzitter en de Bondsbestuurder. Daarna zal het korps een muzikale hulde brengen aan hun jubilarissen.
Eenieder die onze jubilarissen wil feliciteren is van harte welkom vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur in het gemeenschapshuis Oos Heim, Clermontstraat 10 te Margraten. Na afloop van de receptie is er tot 20.00 uur nog een gezellig samenzijn voor alle aanwezigen.

Jubilarissen 2018


Of zijn de jubilarissen toe aan een nieuwe carrière???

Jubilarissen 2018

Er zijn 0 reacties op dit bericht.

Drumbandfestival Federatie LZW 24 maart 2018

Geplaatst door Jan Roijen op 27-02-2018 om 18:52h

DRUMBANDFESTIVAL MUZIEKFEDERATIE LZW IN MARGRATEN
Koninklijk Erkende Harmonie Concordia organiseert op zaterdag 24 maart a.s. het jaarlijks drumbandtreffen van de Muziekfederatie Limburg Zuid West. Aan dit drumbandfestival, dat voor de 21e keer gehouden wordt, wordt deelgenomen door 8 verenigingen van deze federatie. Als gastvereniging is de drumband van Schutterij St. Sebastianus uitgenodigd. De deelnemers verzorgen een podiumoptreden in Oos Heim, Clermontstraat 10. Voor de jurering tekent het bondsjurylid Jo Zinzen.
Dit jaar vindt geen optocht met defilé plaats.
Achtereenvolgend zullen optreden: de drumband van Schutterij Sint Sebastianus en vervolgens de drumbands van Harmonie Concordia Margraten, Harmonie Diligentia Eckelrade, Harmonie St. Laurentius Bemelen, Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer, Harmonie Berggalm Noorbeek, Harmonie Amicitia Banholt, Fanfare St. Blasius Cadier en Keer en Fanfare St. Gertrudis Sint Geertruid. De optredens beginnen om 18.30 uur. De zaal is open vanaf 17.45 u. De bekendmaking van de resultaten is voorzien omstreeks 23.00 uur. Er is geen entree.
Belangstellenden en muziekliefhebbers zijn van harte welkom op 24 maart. Parkeren kan op de parkeerplaatsen aan de Hendrik van Gelderstraat, Eijkerstraat (achter gemeentehuis), de Gouverneur Kremersstraat (naast gemeentehuis) en op de parkeerplaats achter de PLUS.


Verrassend nieuwjaarsconcert Concordia meets Stenzel & Kivits

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 16-01-2018 om 20:50h

Afgelopen zondag gaf Koninklijk erkende Harmonie Concordia Margraten i.s.m. Harmonie St. Rosa voor een uitverkocht Oos Heim een spetterend nieuwjaarsconcert. O.l.v. dirigent Jos Dobbelstein trakteerde het orkest het publiek voor de pauze met haar warme harmonieklank op een muzikale wereldreis. Van de Bojaren uit Oost Europa, via het Antilliaanse carnaval op de ABC-eilanden, naar het schaatsenrijden in St. Petersburg. Presentator Jean van Wissen vertelde prachtige verhalen over de stierenvechter uit de paso doble El Relicario en over de Ierse steensjouwer Finnegan en zijn dodenwake die toch niet nodig bleek te zijn.

In de pauze luidden de voorzitters van Concordia en St. Rosa, samen met Jos Dobbelstein met een champagnetoast het nieuwe jaar in. Het publiek en de orkestleden genoten hierna ook van een welverdiend glas champagne en een heerlijke wafel (gebakken door de dames van het steunfonds).
Na de pauze was het programma van een hele andere orde. Het duo Stenzel & Kivits zette de zaal op z'n kop, of nou ja, eigenlijk hun vleugel en zichzelf en alles wat ook maar op z'n kop te zetten was. Van ieder 'serieus' muziekstuk werd een waar hilarisch spektakel gemaakt. Ook dirigent en orkest werden verrast door hun grappen en grollen. En tussendoor werd er ook nog gemusiceerd....

Dat het publiek volop had genoten bleek uit de langdurige staande ovatie voor duo en orkest en uit de reacties na afloop in de foyer. Dit concert smaakt naar meer!

Uiteraard is een dergelijk concert niet mogelijk zonder de inzet van vele mensen. Hiervoor hartelijk dank!

Het hele concert wordt uitgezonden op radio Maas en Mergelland, zaterdag 20 januari tussen 13 en 14 uur en zondag 21 januari tussen 19 en 20 uur.
En voor wie dit bijzondere concert helaas heeft moeten missen: houdt u deze website in de gaten voor meer informatie over editie 2019. Daar wil je toch bij zijn!Deze opnames werden gemaakt door Martijn Drissen.

Er zijn 0 reacties op dit bericht.

Trio-concert

Geplaatst door Roel Moonen op 18-06-2017 om 19:17h

Een spetterende avond waarbij 3 slagwerkgroepen van verschillende niveaus olv Rick Maassen optreden en een zeer divers repertoire ten gehore zullen brengen.

Concordia Margraten:
De drumband van Margraten is een jonge prille groep die zich langzaam maar zeker een weg baant door het hedendaagse concertrepertoire. Zij zullen u met hun kleine onervaren bezetting verbazen wat er mogelijk is met slagwerk!

St. Jozef Buchten:
St. Jozef Buchten is een zeer ervaren slagwerkgroep, zij behaalden in 2014 overtuigend het landskampioenschap in de 1ste divisie mars met maar liefst 92,22 punten. Zij gaven in 2016 een prachtig galaconcert ter gelegenheid van hun 60 jarig bestaan olv kersverse dirigent Rick. En nu staan ze weer voor u met een geheel nieuw repertoire!

St. Agnes Bunde
De slagwerkgroep van Bunde is een zeer gemotiveerde groep! Dit lieten zij in 2015 op een spetterende Percussion Night waarbij alle muziekstijlen zo een beetje de revue passeerden. Vervolgens was het in 2016 tijd om deel te nemen aan het bondsconcours in de derde divisie concert. Voor het eerst in 20 jaar! Het resultaat was fantastisch, een eerste prijs met lof met 91,67 punten. Ook zij presenteren een gloednieuw repertoire.

De concertavond begint om 19:30 uur in Gemeenschapshuis Oos Heim en de entree is gratis. U bent van harte uitgenodigd.


JON zoekt gastgezinnen

Geplaatst door Cyrina van der Bolt op 31-05-2017 om 20:36h

Ons lid Anita Janssen is naast haar baan bij het NedPho ook bestuurslid van het JON (JeugdOrkest Nederland).
Dit orkest repeteert van 27 t/m 30 juli in Eijsden. Voor deze periode is het orkest op zoek naar gastgezinnen om de orkestleden bij onder te brengen.
Klik hier voor meer informatie.


Overlijden van dhr. Bernard Starmans

Geplaatst door Roel Moonen op 16-03-2017 om 17:49h

Wij hebben het treurige bericht ontvangen dat onze ere-dirigent dhr. Bernhard Starmans, dinsdag is overleden. Dhr. Starmans was 37 jaar lang onze dirigent en vormde daarmee ons muzikale gezicht. In deze tijd was hij niet alleen onze dirigent, maar velen hebben van hem ook muzieklessen gekregen en hiermee een zeer persoonlijke band opgebouwd. Wij denken met zeer warme herinneringen terug aan zijn vele jaren van inzet en betrokkenheid. Als Harmoniefamilie zullen wij komende zaterdag onze dankbaarheid tonen door onze ere-dirigent met korpseer te begeleiden naar zijn laatste rustplaats.

Er is gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van dhr. Starmans op donderdag 16 maart en vrijdag 17 maart van 18.00 tot 18.45 uur in het uitvaartcentrum van DELA, Oude Maastrichterweg 39 te Gulpen. De plechtige Eucharistieviering vindt plaats op zaterdag 18 maart om 10:30 uur in de parochiekerk van de H. Margarita te Margraten.

Wij wensen mevrouw Starmans, zijn kinderen en kleinkinderen Bert, Mirian, Mirthe en Yoran, Eduard en Anneke, Sonja, Peter, Nathalie en Simone veel sterkte en hopen dat zij veel kracht bij elkaar kunnen vinden in deze dagen van afscheid.

Namens een bedroefde vereniging,
Roel Moonen
Overlijdensbericht dhr. Bernard Starmans


Overlijden Sjef Frints

Geplaatst door Roel Moonen op 09-02-2017 om 18:40h  (bericht gewijzigd op 09-01-2018 om 20:25h)

Wij hebben het treurige bericht ontvangen dat Sjef Frints in zijn slaap, zondagnacht is overleden. Sjef was lid van ons Steunfonds en jarenlang het gezicht van de Club van 100 als voorzitter en penningmeester. Hij was een zeer trouw supporter en had een warme band met onze vereniging via zijn vrouw Fieni en zijn kinderen en kleinkinderen. Een 4 maanden geleden hadden wij de mogelijkheid om Sjef en Fieni voor hun harde werk te bedanken tijdens het 50-jarige huwelijksfeest. Tijdens dit feest heeft hij het speldje van de Harmonie ontvangen om hem voor zijn inzet te eren.

Er is gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van Sjef op woensdag tussen 18:00 en 19:00 en donderdag tussen 20:00 en 21:00 uur bij Math Pijls Uitvaartzorg, Rijksweg 21 in Cadier en Keer. De plechtige Eucharistieviering vindt plaats op zaterdag 11 februari om 10:30 uur. De Avondwake wordt gehouden op vrijdag 10 februari om 19.00 uur. Beide in de parochiekerk van de H. Margarita te Margraten.

Als Harmoniefamilie zullen wij bij beide vieringen op een passende manier afscheid nemen. Op vrijdagavond zullen koperblazers van onze Harmonie de Avondwake muzikaal opluisteren. Op zaterdagochtend zullen wij voor de mis een erehaag vormen samen met de leden van het Steunfonds. Wij verzamelen om 10:00 uur bij de kerk en vormen de erehaag startend bij de zijingang. Er zullen plaatsen voor de leden gereserveerd zijn in de zijkapel tijdens de viering.

Wij bedanken Sjefke voor de vele jaren van inzet en betrokkenheid bij onze vereniging. Wij wensen zijn vrouw Fieni, zijn kinderen en kleinkinderen Sonja, Marcel, Tjeu & Ber, Alex, Christel, Jerom, Pien & Lukas veel sterkte en hopen dat zij veel kracht bij elkaar kunnen vinden in deze dagen van afscheid.

Namens een bedroefde vereniging,
Roel Moonen
Rouwadvertentie Sjef FrintsAanhaker rouwadvertentie Sjef Frints
pdf Rouwbrief Sjef frints

Er zijn 0 reacties op dit bericht.

Oudere berichten...


 

© Copyright 2006-2018 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.095sec. Privacy verklaring.