Dirigent

Jos Dobbelstein (foto Mike Maruscik)Jos Dobbelstein, geboren in Mheer woonachtig in Limbricht, starte zijn muzikale loopbaan op 9-jarige leeftijd met privélessen piano. Daarna volgde hij muziekonderwijs aan de Rijksmuziekacademie te 's-Gravenvoeren, welke met Grote Onderscheiding werd afgesloten. Op 15 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste saxofoonlessen.
Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij directie en saxofoon aan het conservatorium van Maastricht bij resp. Pierre Kuijpers en Adri van Velsen.

In 1989 behaalde hij zijn diploma "Uitvoerend Musicus" saxofoon met onderscheiding. In datzelfde jaar werd tevens aan hem de "Edmond Hustinxprijs" uitgereikt, voor zijn gehele studie. Het daaropvolgende jaar stond hij, samen met pianiste Marianne Soeterbroek, in de finale van de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw.

Reeds tijdens zijn studie (1985) werd hij als saxofonist aangenomen bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Deze betrekking vervulde hij tot 2005. Met dit orkest heeft hij, zowel nationaal als internationaal, vele malen als solist opgetreden in onder andere het Concertino van Jerry Billik als ook in het saxofoonconcert van Frigyes Hidas. Dit laatste werk werd speciaal door de Hongaarse componist aan hem opgedragen.
Hij werkte onder andere met dirigenten als Alfred Reed, James Barnes, Laszlo Marosi, Jan Stulen, Jacob Slagter en Pierre Kuipers.

Sinds januari 2005 maakt Jos deel uit van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens (FKKL BW) te Vught. Hier vervult hij ook de rol van solo-altsaxofonist.
Als saxofonist is hij verder actief in het Mosa Saxofoonkwartet. Dit ensemble brengt repertoire in de breedste zin des woord, van klassiek tot modern. Daarnaast remplaceert hij regelmatig bij verschillende symfonieorkesten.

Naast docerende activiteiten verzorgt hij ook saxofoon workshops.
Als dirigent is hij sinds 1990 actief in de blaasmuziek.
Op dit moment is hij verbonden aan diverse orkesten, te weten de Koninklijk erkende Harmonie Concordia uit Margraten en Fanfare Sint Gertrudis uit St. Geertruid. Met beide orkesten heeft hij diverse malen lof der jury behaalt tijdens concoursen en wedstrijden, en geeft hij regelmatig gala en cross-over concerten. Daarnaast is hij sinds maart 2011 als dirigent verbonden aan de Koninklijk erkende Harmonie St. Cecilia Maasbracht.

Verder was hij als artistiek leider van 2006 tot 2008 verbonden aan het Orlando Junior Blaasensemble, welk deelneemt aan het jaarlijkse Orlando festival in Kerkrade.


 

© Copyright 2006-2019 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.008sec. Privacy verklaring.