Harmonie Concordia Margraten
Inloggen

Dirigent

Jos Dobbelstein (foto Mike Maruscik)Jos Dobbelstein, geboren in Mheer en woonachtig in Limbricht, startte zijn muzikale loopbaan op 9-jarige leeftijd met privé-lessen piano.
Daarna volgde hij muziekonderwijs aan de Rijksmuziekacademie te ’s-Gravenvoeren, welke hij met Grote Onderscheiding afsloot.
Op 15-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste saxofoonlessen.
In zijn geboortedorp was hij jaren actief als kerkorganist.
Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij directie en saxofoon aan het conservatorium van Maastricht bij resp. Pierre Kuijpers en Adri van Velsen.

In 1989 behaalde hij zijn diploma "Uitvoerend Musicus" saxofoon met onderscheiding. In datzelfde jaar werd tevens aan hem de "Edmond Hustinxprijs" uitgereikt, voor zijn gehele studie.
Het daaropvolgende jaar stond hij, samen met pianiste Marianne Soeterbroek, in de finale van de ‘Zilveren Vriendenkrans’ van het Concertgebouw.

Reeds tijdens zijn studie werd hij in 1985 als saxofonist aangenomen bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Deze betrekking vervulde hij tot 2005. Met dit orkest heeft hij, zowel nationaal als internationaal, vele malen als solist opgetreden, in onder andere het Concertino van Jerry Billik en het saxofoonconcert van Frigyes Hidas. Dit laatste werk werd speciaal door de Hongaarse componist aan hem opgedragen.
Hij werkte als solist onder andere met dirigenten als Alfred Reed, James Barnes, Laszlo Marosi, Jan Stulen, Jan Cober, Jacob Slagter en Pierre Kuipers.

Van 2005 tot 2015 maakte Jos deel uit van het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens (FKKL BW) te Vught. Hier vervulde hij ook de rol van solo-altsaxofonist.
Als saxofonist is hij verder actief in het Mosa Saxofoonkwartet.
Dit ensemble brengt repertoire in de breedste zin des woords, van klassiek tot modern.
Daarnaast remplaceert hij regelmatig bij verschillende orkesten, zoals bv. bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
In 2011 werd hij als saxofoondocent aangesteld aan de Academie Voeren-Riemst in België.
Naast docerende activiteiten verzorgt hij ook saxofoon workshops.

Verder was hij als artistiek leider van 2006 tot 2008 verbonden aan het Orlando Junior Blaasensemble, welk deelneemt aan het jaarlijkse Orlando festival in Kerkrade.

Als dirigent is hij sinds 1990 actief in de Blaasmuziek.
Op dit moment is hij verbonden aan diverse orkesten, te weten Koninklijk Erkende Harmonie Concordia uit Margraten en Fanfare Sint Gertrudis uit St. Geertruid.
Met verschillende orkesten heeft hij diverse malen succes behaalt tijdens concoursen en wedstrijden en geeft hij regelmatig gala- en cross-over concerten. Ook het werken met solisten is een belangrijk onderdeel.

Als arrangeur is hij reeds meerdere jaren actief voor uitgeverij ‘Baton Music’. Hier heeft hij met name in de operette en zarzuela muziek al diverse bewerkingen gemaakt voor blaasorkest.


Bouwcenter Jan Opreij

Eijkerbouw

Rabobank

HabetsRoyen

Autoschade Heuvelland BV

Patisserie Peter Lemmens

Souren Montage

© Copyright 2006-2024 Harmonie Concordia Margraten. Alle rechten voorbehouden.
Design en implementatie door Xzyra.nl. Verwerkingstijd 0.01sec. Privacy verklaring.